העסקת קרובי משפחה

לפי הוראת הנהלה (018-05) בהסתמך על התקנון האקדמי קרבת משפחה לעובד באוניברסיטה לא תמנע מינויו של אדם למשרה אקדמית באוניברסיטה בכפוף לכללים שלהלן:

הגדרת קרוב משפחה: הורים וילדים, בני זוג (כולל ידועים בציבור) אח ואחות, גיס וגיסה, חותן וחותנת, חתן וכלה, חם וחמות, בן/בת אח ואחות, דוד ודודה, בן/בת דוד ודודה, סבא וסבתא, נכד ונכדה, ובני זוגם של כ"א מאלה וכן קרובים "חורגים" באותם יחסי קרבה.

לא ימונה אדם במינוי אקדמי כלשהו וכן לא יקודם בדרגה או לקביעות בכל אחד מן המסלולים האקדמיים: רגיל, מקביל, קליני, נלווה, חוקרים, עמיתים וכן חברי סגל זוטר, עובדי הוראה ) במסגרת תקציב מחקר שהחוקר הראשי בו הוא קרוב משפחתו

לא ימונה אדם לכהן במינוי אקדמי כלשהו כמפורט ברשימה לעיל בקורס שבו מלמד קרוב משפחתו.

לא ימונה אדם למשרה אקדמית אחרת בנסיבות שבהן מתקיימת מידה דומה של כפיפות ישירה לקרוב המשפחה.

הסמכות לאשר הינה בידי וועדה בת שלושה חברים שתמונה על ידי הרקטור ותאושר על ידי הוועדה המתמדת.

שלב ביצוע: עוזר מנהל/כ"א ביחידה המעסיקה יוודא שכל מועמד ימלא טופס הצהרה בדבר קרובי משפחה שיש/אין לו המכהנים כחברי סגל אקדמי/ מנהלי ומועסקים פקולטה/ביה"ס שבהם הוא מועסק או מועמד להתמנות ע"ג טופס 160. דיקן הפקולטה יאשר ויפרט בכתב ע"ג הטופס את הצעדים שננקטו כדי להבטיח שקרוב המשפחה לא היה מעורב בהליכים הקשורים או העשויים להשפיע על המינוי, על ההעלאה בדרגה או על הקביעות.

הצהרה על קרובי משפחה באוניברסיטה העברית

לעובדים שיש קרובי משפחה העובדים גם הם באוניברסיטה העברית - יש להצהיר על כך בקישור >