יציאה לקורסים והשתלמויות | אגף משאבי אנוש

יציאה לקורסים והשתלמויות

אגף משאבי אנוש מעוניין בשיפור ופיתוח המקצועי והאישי של עובדות ועובדי האוניברסיטה, מאפשר ומעודד תרבות למידה לאורך כל תקופת עבודתו של העובד.
לשם כך העובדים יוצאים להשתלמויות מקצועיות, בין אם כאלה המתבצעות מחוץ למוסד, ובין אם על ידי פעילויות המפותחות ביחידת ההדרכה.

כללים ואופן הרישום לפעילויות יחידת הדרכה (הדרכות פנימיות)

• פעילות הדרכה תאושר לעובד/ת בהתאם למידת הרלוונטיות והתרומה לתפקיד, המלצת הממונים ובהתאם לזמינות.
  • הרישום לכל פעילות הדרכה יתבצע בהתאם למועדים המפורסמים באתר לצד כל פעילות. לא יתאפשר רישום לאחר המועד.
  • ניתן להרשם רק לפעילויות הפתוחות לרישום. הרישום יתבצע באמצעות מערכת ההשתלמויות המקוונת, תחת 'קורסים של יחידת ההדרכה'.
  • בקורסים לאוכלוסיות מיועדות, אין צורך להירשם - הזמנות תשלחנה לעובדים הרלוונטיים בהתאם לתפקידם.
  • על מנת לאפשר לכלל העובדים להשתתף בפעילויות של יחידת ההדרכה, נבקשכם להירשם לשתי פעילויות בלבד; קורס אחד וסדנה אחת (חד יומית).
    בהדרכות בהן יישארו מקומות פנויים, ייצא פרסום נוסף, ובהמלצת הממונים, נאפשר השתתפות בפעילות נוספת.
  • לא תתאפשר חפיפה בין הפעילויות, כלומר בזמן הקורס לא ניתן להירשם גם לסדנה.
  • הרישום לימי עיון פנימיים והרצאות מקוונות יתבצע בהמשך, באמצעות פרסום נפרד.
  • פעילויות של יחידת ההדרכה החופפות לשעות העבודה, (בהתאם לחלקיות המשרה של העובד/ת), יוכרו כשעות עבודה ולא ע"ח מכסת ימי ההשתלמות הצבורה לעובד/ת, בהתאם לדירוגים השונים.

כללים ואופן הרישום לפעילויות מחוץ למוסד (הדרכות חיצוניות)

עובד המבקש לצאת להשתלמות חיצונית (יום עיון, קורס, כנס, השתלמות בחו"ל, לימודים אקדמים), נדרש להגיש בקשה באמצעות
מערכת ההדרכה המקוונת.
לבקשה עליו לצרף סילבוס מפורט, עם מועדי ההשתלמות, לצורך בחינת הבקשה ואישורה.
הדרכות חיצוניות יאושרו לעובד ע"ח מכסת ימי ההשתלמות שצבר.

• פעילות הדרכה תאושר לעובד/ת בהתאם למידת הרלוונטיות והתרומה לתפקיד, המלצת הממונים.
  • ככלל, ניתן ללמוד על חשבון שעות השתלמות עד 100 שעות בשנה קלנדרית ועד 8 שעות שבועיות.
  • נדרשת תקופת צינון של חודשיים בין קורס לקורס, בין אם מדובר בקורס של יחידת ההדרכה ובין אם מדובר בקורס חיצוני.
  • במקרה של לימודים אקדמיים, בחינות וקורסים מרוכזים במוסדות מחוץ לאוניברסיטה העברית - יש למלא בקשה ליציאה ללימודים אקדמיים ולשלוח לרוני סדיקלר-כהן.

איך נרשמים?

יש להיכנס למערכת המקוונת ולמלא בקשה. תתקבלנה בקשות רק דרך מערכת זו.
עובדים שיש להם ממונה נוסף (מנהלי / אקדמי), עליהם לצרף לבקשה המקוונת גם טופס ידני לאישור ממונה נוסף.

מה קורה אחרי שנרשמתי?

ההרשמה מותנית בהמלצה מנהל/ת ישיר/ה וכן באישור מנהל/ת היחידה.
לאחר אישורם, הבקשה תיבחן ע"י יחידת ההדרכה והזמנות תשלחנה לעובדים הרלוונטים.
לפרטים נוספים ובירורים: יש לפנות ראשית לעוזרת המנהל / מנהלת כ"א ביחידה.

55

אחראית על יציאה להשתלמויות חיצוניות: רוני סדיקלר כהן, עוזרת לפיתוח הדרכה: 02-5882717 ronicohen@savion.huji.ac.il